Werkwijze van onze taxateur

Er zijn 2 mogelijke situaties waarbij hieronder de werkwijze van Taxatiebureau Zuid Oost Brabant wordt toegelicht:

Situatie 1: Uw eigen woning dient getaxeerd te worden ten behoeve van bijvoorbeeld herfinanciering

  1. Zodra wij via het contactformulier uw taxatie aanvraag ontvangen hebben, neemt een van onze taxateurs contact met u op voor het maken van een afspraak.
  2. U ontvangt vervolgens een emailbericht op het door u opgegeven emailadres, met de vraag de door u verstrekte taxatieopdracht te bevestigen. Tevens verzoeken wij u een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot de taxatie-opdracht. Te denken valt bijvoorbeeld aan in hoeverre er mogelijk verbouwd gaat worden en of er mogelijk al een hypotheekverstrekker of offertenummer in het rapport kan worden vermeld.
  3. De woning wordt opgenomen op het met u overeengekomen tijdstip, waarna de taxateur het rapport binnen 3 werkdagen uitwerkt en digitaal naar u verzendt. U kunt dit digitale rapport gebruiken ten behoeve van bijvoorbeeld de hypotheekaanvraag.
  4. De factuur van de taxatie ontvangt u per separate post en dient binnen 14 dagen na uitbrengen van het rapport voldaan te worden.


Situatie 2: U heeft een woning aangekocht en deze dient getaxeerd te worden ten behoeve van de financiering

  1. Zodra wij via het contactformulier uw taxatie aanvraag ontvangen hebben, neemt een van onze taxateurs contact met u op. Zodra wij uw opdracht ontvangen hebben, ontvangt u een emailbericht op het door u opgegeven emailadres, met de vraag de taxatieopdracht te bevestigen. Tevens verzoeken wij u een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot de taxatie-opdracht. Te denken valt bijvoorbeeld aan wie de woning verkocht heeft (contactgegevens van makelaar of verkoper) en of er mogelijk al een hypotheekverstrekker of offertenummer in het rapport kan worden vermeld.
  2. Zodra de opdrachtbevestiging binnen is, neemt een bij Taxatiebureau Zuid Oost Brabant aangesloten taxateur contact op met de verkoper van de woning (of de makelaar) om een afspraak voor opname in te plannen.
  3. De woning wordt opgenomen op het afgesproken tijdstip, waarna de taxateur het rapport binnen 3 werkdagen uitwerkt en digitaal naar u verzendt. U kunt dit digitale rapport gebruiken ten behoeve van bijvoorbeeld de hypotheekaanvraag.
  4. De factuur van de taxatie ontvangt u per separate post en dient binnen 14 dagen na uitbrengen van het rapport voldaan te worden.


NB. Onze taxateurs zijn afhankelijk van de snelheid van validatie van bijvoorbeeld het NWWI. Mocht wegens vertraging bij het validatie-instituut het uitbrengen van het taxatierapport niet binnen 2 werkdagen kunnen gebeuren, zal de taxateur u hier over informeren. Mocht het validatie-instituut om nadere gegevens vragen welke de taxateur dient op te vragen bij bijvoorbeeld de gemeente (te denken valt aan bijvoorbeeld bodemgegevens of in geval van appartementsrechten stukken van de Vereniging van Eigenaars), kan het uitbrengen van het rapport eveneens vertraging oplopen. Ook in dit geval informeert de taxateur u hier tijdig over.